Világújdonság lesz a magyar okoskenyér

Post Tags

Több mint egymillió magyar embernek – közöttük csaknem 700 ezer nőnek – kínál élelmiszer alapú megoldást problémájára a csütörtökön Debrecenben bemutatott legújabb okosélelmiszer.

Napjainkban emberek tízmillióinak okoz problémát a székrekedés. Az esetek mintegy 80 százalékában nem betegség, hanem az életmóddal és táplálkozási szokással összefüggő hatásegyüttes áll.

A Smart Food (Okos Élelmiszer) kutatási program keretében a Hajdúsági Sütödék-csoport cégei évekkel ezelőtt éppen ezért kezdtek el foglalkozni a problémakörrel. Kifejlesztettek egy kenyeret, amelyet aztán klinikai vizsgálatokon, székrekedéses betegekkel teszteltek. Kiderült, hogy a speciális kenyér szignifikánsan sokkal jobban enyhítette az önkéntesek tüneteit, mint a placebo termék.

A designja miatt máris csak „kis rózsaszínnek” becézett Ritmus kenyér néhány héten belül kerül a boltokba. A cégcsoport először a régióban kezdi meg a forgalmazást, majd a tapasztalatok alapján kívánja az új okosélelmiszer brandet Magyarországon és a nemzetközi piacokon elterjeszteni.

A kenyér nem csak kedvező élettani hatású, biztonságos, de finom és teljes gasztronómiai értékű is. A terméket azonban nem fogyaszthatja mindenki: bármely összetevőjére érzékenyeknek, valamint Crohn-betegeknek és különböző típusú és hátterű gyulladásos bélbetegségben szenvedőknek nem javasolják a fogyasztását.

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.