Ezzel a teával a csonttörést is megelőzheted

Post Tags

Növeli a csontsűrűséget, különösen nők esetében, és csökkenti a csonttörés kockázatát a zöld tea rendszeres fogyasztása – derítették ki kínai kutatók 450 ezer felnőtt adatainak elemzéséből.

Az összefüggés okát ugyan kevésbé ismerik, de a Pekingi Egyetem közegészségügyi karának kutatói azt találták, hogy 

alacsonyabb volt a csonttörések száma azok körében, akik mindennap ittak zöld teát.

Különösen azoknál, akik több mint 30 éve rendszeres teafogyasztók.

A Nutrients and Osteoporosis International tudományos folyóirat novemberi számában közzétett tanulmányukba a szakemberek véletlenül kiválasztott 453.625 ember adatait vonták be, amelyeket egy kínai biobankban őriznek.

Az emberek által a teafogyasztási szokásaikról szolgáltatott adatokat és feljegyezett csonttöréseiket összevetve kimutatták, hogy 12 százalékkal volt alacsonyabb a csonttörés kockázata a rendszeres teafogyasztók körében és 20-30 százalékkal a 30 éven át fogyasztók körében a medencecsonttörés kockázata azokhoz képest, akik nem ittak teát.

Li Ki-ming professzor, a tanulmány vezető szerzője hangsúlyozta, hogy a csonttörés fontos népegészségügyi kockázat. Korábbi kutatások is kimutatták már, hogy nagyobb azon menopauzában szenvedő nők csontsűrűsége, akik rendszeresen isznak zöld teát.

Úgy vélte azonban, hogy tanulmányukat még szélesebb körben folytatni kell, hogy pontosabb adatokat kapjanak az összefüggésről, mivel a teafogyasztás más tényezőkre, mint az emberek koncentrációjára, éberségére is hatással lehet.

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.