Popeye-karja és hatalmas melle lett a búvárbalesetet szenvedett férfinak

Post Tags

Egy szerencsétlen baleset után mellei nőttek és Popeye-szerű karjai lettek egy búvárnak. A perui Alejandro Ramos kagylókért és rákokért merült le, amikor egy teherhajó elvágta a felszínig vezető légzőcsövét.

Az 56 éves búvár 35 méter mélyen volt, de a vészhelyzet miatt túl gyorsan jött föl a felszínre, minden érzékét elveszítette, a nitrogénbuborékok pedig behatoltak a zsírszöveteibe. A kétgyerekes apa túlélte a balesetet, de a felsőteste felfúvódott, duzzadt és alaktalan lett.

Harminc kilót szedett magára, és fájdalmai vannak a mellkasában és a csípőjében. Állapota annyira elkeserítette, hogy még az öngyilkosság is megfordult a fejében.

A baleset még négy évvel ezelőtt történt, de a férfi csak most találkozott olyan orvossal, aki pontos diagnózist állított fel, és segíthet rajta. A specialista kimondottan olyanokkal foglalkozik, akik búvárkodás közben szenvedtek balesetet. Leggyakrabban a keszonbetegség, azaz a túl hirtelen felszínre emelkedés okozta problémákat kezeli.

A hagyományos, túlnyomásos kamrában végzett oxigénterápia azonban hatástalan volt a férfinál, ilyet még az orvos sem látott. Ezért a búvár valószínűleg csak úgy nyerheti vissza a régi alakját, ha eltávolítják az érintett szöveteket. 

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.