5 érv amellett, hogy a gyereked rendszeresen sportoljon

Post Tags

A sportolást már egészen kicsi korban el lehet kezdeni, persze mindenkinek a maga szintjén. A sport nemcsak fizikailag, de mentálisan is sokat tud hozzátenni a gyerekek harmonikus fejlődéséhez. Hiszen azon túl, hogy megerősödnek, a sportpályán barátságok is köttetnek, önbizalmuk növekszik, megtanulnak csapatban játszani és figyelni a másikra, illetve bízni egymásban.

5 ok, amiért mindenképpen támogassuk sportolni vágyó gyerekünket

1. Egészséges

A rendszeres sport kiemelten fontos egészségügyi szempontból. Támogatja a megfelelően stabil csontok kifejlődését, elkerülhető vele a túlsúly, javítja a keringést, erősíti az immunrendszert. A sportoló gyerek koncentrációja javul, ügyesebb, erősebb, rugalmasabb és kitartóbb lesz, mint korábban.

2. Szocializál

A sport segíti a közösségbe való beilleszkedést. Észrevétlenül olyan alapdolgokat segít elsajátítani, mint az együttérzés, testvériség, kommunikáció, interakció. Itt nincsenek nyelvi vagy kulturális nehézségek, a gyerekek a sport által megtanulnak együttműködni.

3. Fegyelem és szervezettség

A rendszeresen sportoló gyerekek elsajátítják az általuk választott sportág szabályait, az együtt sportolás szabályait, megtanulják összekészíteni a felszerelésüket és időben odaérni edzésre.

Egész pici kortól lehet már babaúszásra járni

4. Kitartás

A sport a legjobb mód arra, hogy kitartásra neveljük gyerekeinket. Itt ugyanis már a kezdetektől világos: ha győzni akarsz, akkor azért sokat kell küzdeni, gyakorolni és edzeni. A célodat csak akkor éred el, ha soha nem adod fel. És ami még szintén nagyon fontos, megtanít elviselni a kudarcokat, hiszen mindig nem lehet nyerni, és azt is meg kell tanulni, hogy egy vereség után is fel lehet állni és újra lehet kezdeni az edzéseket.

5. Önbizalom

Nem csak üres frázis, hogy „a sport erősíti a jellemet is”. A gyerekek sokkal inkább megismerik önmagukat, a saját határaikat, amiket persze lehet feszegetni, tágítani. Így önbizalmuk is napról napra nő.

Fontos, hogy a gyerek a szüleivel közösen megtalálja azt a sportot, amelyben örömét leli, szívesen űzi, mert így lesz igazán sikeres a rendszeres sportolás.

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.