Torkán akadt egy szelet alma, egy életre lebénult a 22 hónapos baba

Post Tags

Egész életére lebénult egy 22 hónapos új-zélandi kisfiú, miután a bölcsődében a torkán akadt egy szelet alma – írja a Mirror. A borzalmas baleset 2016 májusában történt; a kis Neihana Renata a fulladás következtében olyan súlyos agysérüléseket szenvedett, hogy azóta sem tudja mozgatni a végtagjait.

Fejlett és aktív kisfiú volt (Fotó: Child forum)

A dadusok ugyan hamar észrevették, hogy a gyerek fuldoklik, de nem tudtak rajta segíteni. Amikor elvesztette az eszméletét, mentőt hívtak hozzá; Neihanak közben leállt a szíve, csak a kiérkező mentősök tudták újraéleszteni. Két hetet töltött az intenzív osztályon, és további két hónapot egy kórteremben.

Egy szelet alma miatt mindenről le kellett mondania (Fotó: Child forum)

Balesete előtt fejlett és aktív kisfiú volt, de a fulladás nyomán fellépő oxigénhiány miatt agyi eredetű bénulást és hipoxiás agykárosodást szenvedett, azóta se mozogni, se nyelni, se beszélni nem tud. „Egy szelet alma miatt mindenről le kellett mondania: nem énekelhet, nem festegethet, nem mászhat fára, mint az egészséges kortársai – sajnos soha nem lesz képes ezekre a dolgokra” – írta egyik kezelőorvosa.

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.