Fáj a fogad? Míg eljutsz az orvoshoz, próbáld ki ezt a 4 természetes fájdalomcsillapítót

Post Tags

A fájdalom sohasem kellemes, ráadásul mindig valamilyen komolyabb kivizsgálást, kezelést igénylő betegség vagy probléma húzódik meg a hátterében. A fogfájás különösen elviselhetetlen tud lenni, ezért jobb mielőbb orvoshoz fordulni. Az állami rendelésektől sokan ódzkodnak, mert sokat kell várni, illetve gyakran a még megmenthető fogakat is kihúzzák. Ezért aztán a többség magánrendelést választ, ahol ugyan nem kell órákat várni (legalábbis nem mindig), de szinte biztos, hogy legkorábban csak pár nap múlva kapunk időpontot. A fájdalmat pedig addig is valahogy szeretnénk enyhíteni.

Természetesen?

Vannak olyan élethelyzetek, hogy nem kapkodhatjuk csak úgy be a fájdalomcsillapító pirulákat, terhesség, szoptatás vagy egyéb gyógyszeres kezeléssel járó, már meglévő betegségek esetén. Ilyenkor jól jön pár természeten összetevőkből álló gyógymód, amivel elviselhetőbbé tehetjük a fogfájást, míg az orvosig eljutunk. 

Szegfűszeg

Az egyik leghatékonyabb fogfájás elleni természetes szerünk: fertőtlenít, és csillapítja a fájdalmat. Ahhoz, hogy kifejtse hatását, legjobb ha szegfűszegolajat használunk: pár csepp olajat tegyünk egy kozmetikai vattapamacsra és tegyük a fájós fogra, de készíthetünk belőle főzetet is, amivel öblögethetünk szobahőmérsékleten.

Fokhagyma

Egy nagyanyáink által is ismert és használt természetes fertőtlenítő és fájdalomcsillapító. Egy gerezd zúzott fokhagyma sóval kikeverve hatékony lehet a fájdalom enyhítésére, ha közvetlenül a beteg fogra tesszük.

Aloe vera gél

Ha a fogfájdalom fogínygyulladással jár együtt, mindenképpen vessük be az aloe vera erejét. Mielőtt kinyernénk a növény gyógyító nedvét és felkennénk a gyulladt fogínyre, mindenképpen tisztítsuk meg a kezelendő területet.

Kamilla

Mindenki által jól ismert gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású gyógynövény. A belőle készült főzettel érdemes fogfájás esetén öblögetni, enyhülést hozhat a fájós fogra.

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.