Levelet írt az igazságügyi miniszternek a Bujákon összevert nő

Post Tags

Levelet írt Varga Judit igazságügyi miniszternek az a hatgyerekes édesanya, akit idén novemberben volt párja brutálisan összevert Bujákon – írja az ATV.hu. Orosz Bernadett a 168 órához is eljuttatta a levelet. „Ma Magyarországon olyan, mintha az agressziót díjaznák. Áldozat- és tanúvédelem járna, de semmit nem kapok” – írta.

Képünk illusztráció (Fotó: Istockphoto)

A súlyosan bántalmazott nő hiába kér támadójával szemben távoltartási végzést és személyi védelmet, kérését elutasították – igaz, a rendőrség tájékoztatása szerint később „újabb adatok alapján” mégis kezdeményezték.

„Értem én, hogy a legkisebb ellenállás mindenkor a védtelen, önálló jogállással még nem rendelkező gyermek. Majd a bántalmazott és megfélemlített anya. Személyes tapasztalatom szerint, intézményesített bántalmazás és semmittevés, áldozathibáztatás van Magyarországon. Miért nem biztosítják az alapvető jogaimat? Miért nem néznek embernek? Azonban európai uniós állampolgár is vagyok, akinek jogai vannak, ha erőszakos bűncselekmény áldozata lett” – írta levelében Orosz.

„Magyarországon miért nem működik ez a jogvédelem? Az Alaptörvényben biztosított jogok nekem, egyedülálló hatgyermekes édesanyának nem járnak, akit majdnem halálra vert az elkövető?” – tette fel a kérdést.

Orosz kiemelte: támadóját tetten érték. Az elkövető egy jól képzett katona, akit eddig nem szankcionáltak, nem helyezték előzetes letartóztatásba sem.

Az asszony azt írta, sajnálattal vette tudomásul, hogy Varga Judit politikai hisztinek minősítette az Isztambuli Egyezményt. Varga júliusi meghallgatásán még miniszterjelöltként azzal indokolta, hogy Magyarország nem ratifikálja az egyezményt, hogy szerinte a magyar nők nagyon jól vannak, mert nem kell választaniuk család és munka között, illetve a nők elleni erőszakban is keményen fellép az állam. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a legutóbbi Kormányinfón megerősítette, hogy az Országgyűlés nem fogja azt ratifikálni.

„Az elmúlt hónapok súlyos tragédiái megmutatták, hogy milyen mértékű probléma a családon belüli erőszak Magyarországon. Legszörnyűbb, hogy megfelelő védelem hiányában nemcsak tőlem akarják a reményt és a biztonságos élethez való jogot elvenni, hanem az összes Magyarországon élő embertől. Mi kell Önnek ahhoz, hogy végre belássa, Magyarországon nem kapják meg az erőszak áldozatai a nekik járó megfelelő védelmet? Még több értelmetlen halál? Még több áldozat? Még több árván maradt sérült gyermek? Még több halott gyermekét gyászoló édesanya? Nem ugrott még meg eléggé a statisztika?” – tette fel a kérdést a miniszternek Orosz Bernadett. Az asszony Orbán Viktor miniszterelnöknek, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, Dobrev Klára alelnöknek, Evelyn Regner és Katarina Barley EP-képviselőknek, Gurmai Zita országgyűlési képviselőnek, Karácsony Gergely főpolgármesternek és Varga Andrea miskolci alpolgármesternek is elküldte a levelet.

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.