Lady Gaga: Ma már tudom, a nemi erőszakom okkal történt

Post Tags

Mindig jó látni, ha valaki egy nemes ügy előmozdítására használja hírnevét.

Így tesz Lady Gaga is, akivel Oprah beszélgetett legújabb projektjéről, ami a mentális betegségek megfelelőbb gyógyításáért végzett kutatásra irányul. Az énekesnő az interjú során nagyon őszintén beszélt korábbi traumájáról.

„Tinikoromban sokat cikiztek a suliban, kinevettek azért is, amiért zenész akartam lenni. Egyedül éreztem magamat. Gagát azért kreáltam, mert szerettem volna szuperhős lenni. Szerettem volna erős lenni és magabiztos, ami akkor nem voltam. És a végén azzá váltam. Ma már a világ figyel rám és felelősségem van, így nem a bulvárhírekkel foglalkozom, hanem azzal, hogy egy jó ügyet előremozdítsak, megmutassam a víziómat.”

Gaga arról is beszélt, hogy eleinte sokkolni akarta az embereket ruhakreációjaival, ma viszont már nem érzi szükségét a sokkolásnak. „Azt akartam, hogy figyeljenek rám. Ezzel értem el. Most pedig már, hogy figyelnek, jóra használom a figyelmet, a mentális egészség fontosságának kimondására.”

Az énekesnő 19 éves volt, amikor több alkalommal nemi erőszak áldozata lett. Később poszt-traumás stressz szindróma alakult ki nála, amitől a testének minden izma görcsbe tud állni pillanatok alatt, mai napig krónikus fájdalomtól szenved. „Miután megtörtént az erőszak, nem sokkal később egyik napról a másikra sztár lettem, nem volt időm feldolgozni azt, ami velem történt. Folyamatosan dolgoztam, koncerteztem, utaztam. A testem pedig jelzett,  jöttek a kínzó fájdalmak.” Gaga azt is elmondta, hogy vagdosta magát, sőt, volt, hogy olyan elviselhetetlen volt a lelki és testi fájdalma, hogy hozzávágta magát a falhoz.

Éppen ezért, saját tapasztalata miatt is szeretné, ha a mentális betegségek kutatására még több pénz lenne. Kutatócsoportot finanszíroz, akik ezzel foglalkoznak. Immunológusok, pszichiáterek, matematikusok, ideggyógyászok, agykutatók,  tudósok, akik jobb terápiák kidolgozásán munkálkodnak. 

Az énekesnő azt mondja, ma már úgy érzi, okkal történt vele a szörnyűség, hogy tapasztalatával segíthessen azokon, akiknek nincsenek erőforrásaik arra, hogy segítséget kapjanak. 

(Kiemelt kép: Facebook)

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.