A Dal 2020: a Fatal Error nyerte az első válogatót

Post Tags

A Dal 2020 első válogatójában a Fatal Error (daluk címe: Néma), Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Tiszavirág), a Muriel (Kávés), Varga Szabolcs (Pillanat), a Zaporozsec (Találj rám), YA OU (Légy valaki másnak), Pál Dénes (Készen állsz), a HolyChicks (Pillangóhatás), Nagy Bogi (Maradok) és a Talk2night (Veled minden) lépett színpadra.

A válogatóban a zsűri közvetlenül elhangzásuk után pontozta a dalokat 1-től 10-ig, a pontozótáblát azonban csak az utolsó dal elhangzása után mutatták be, és akkor kezdhettek a nézők 10 percen keresztül sms-ben szavazni a dalokra. A 10. perc végén a szavazás megállt, és a közönségtől a legkevesebb voksot kapott dal kiesett a versenyből: a Talk2night (Veled minden).

Utána a még versenyben lévő 9 dal közül a zsűri is kiejtett egyet: a Zaporozsec (Találj rám).

Ezután folytatódott a bent maradt 8 dalra a szavazás, a nézők 5 percen keresztül sms-ben adhatták le további voksaikat. A nézőktől kapott szavazatok alapján kialakult sorrendet a lezáráskor pontszámokká váltották, és ez hozzáadódott a zsűritől kapott pontokhoz. Az így legtöbb pontot kapó 6 dal került az elődöntőbe. Első helyen a Fatal Error zenekar jutott tovább a Néma című dalával.

A Dal 2020 első válogatójából ezek a produkciók jutottak tovább az elődöntőbe:

1. Fatal Error (Néma

2. Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Tiszavirág)

3. Pál Dénes (Készen állsz)

4. Nagy Bogi (Maradok)

5. HolyChicks (Pillangóhatás)

6. Varga Szabolcs (Pillanat)

Az összesített pontok alapján Ya Ou (Légy valaki másnak) és a Muriel együttes (Kávés) esett ki.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi A Dalban.

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.