„Nincs is B tervem, mert ez a munkám és az életem. Felelősséget érzek a kollégáimért is”– reagálnak a zenészek a koronavírusra

Post Tags

A koronavírus-terjedés megakadályozására a kormány rendkívüli intézkedéseket vezetett be, és ez komolyan érinti a színházakat, a színészeket, énekeseket, zenészeket. Sokukat megkerestük, legtöbben reménykednek, hogy nem tart majd sokáig ez a helyzet, közben pedig megoldásokat keresnek, erről viszont nem mindenki akart nyilatkozni. Felmerült az online koncertek lehetősége, a fizetős előadások, ezzel kapcsolatban néhányan beszéltek az nlc-nek az elképzelésekről. 

Zséda és élő zenekara sajnos nem tud tartani online koncertet. „Lenne egy sokszereplős klipforgatásunk is, ami miatt aggódunk. Meglátjuk, ezt le tudjuk-e forgatni. A nagy koncertjeinket nem tudnánk az interneten keresztül megtartani, hiszen hatalmas a stábunk. Az elmúlt években nagyon erős szemléletváltáson mentem át, a Minimalizálj 2020 könyvem is már erről szól. Lomtalanítás kívül-belül. Személy szerint én ezt úgy élem meg, mint egy befelé fordulást. Legyünk többet a családunkkal ezekben a nehéz időkben. Figyeljünk oda egymásra.”

Zséda fellépései mindig nagyszabásúak (Fotó: Facebook/Zséda official)

Zséda fellépései mindig nagyszabásúak (Fotó: Facebook / Zséda official)

Völgyesi Gabi és zenekara, a Unique is összeült tegnap és megbeszélték, hogy egyelőre várakoznak. „A következő időszak teljesen kiszámíthatatlan – mondja az énekesnő. – A népszerűség fenntartására nálunk is felmerült az online koncertezés, de ezt még elnapoltuk. Meglátjuk, hogy mi lesz. Egy olyan helyzetben vagyunk, amikor nem tudni, hogy mi vár ránk, ráadásul az én véleményem szerint, ha minden visszatér majd a régi kerékvágásba, az emberek nem a kultúrára lesznek nyitottak elsőnek. Én már ma elővettem a jogi könyveimet, mivel jogász vagyok, ezért elkezdtem felfrissíteni a tudásomat. Amit még fontosnak tartok, hogy próbáljunk meg pozitívan gondolkodni, és jó dolgokat mantrázni magunknak. Ez sokkal jobb, mint folyamatosan pánikolni.”

Völgyesi Gabi és zenekara, a Unique (Fotó: Völgyesi Gabi)

Völgyesi Gabi és zenekara, a Unique (Fotó: Völgyesi Gabi)

Szűcs Gabi és swingzenekara már az online megoldáson gondolkozik.

„7-8 koncertünk marad el, úgy néz ki, ami nekünk nagy kiesést jelent. Szeretnénk kárpótolni a közönségünket, ezért már az online megoldáson gondolkozunk. Nem tudok éneklés nélkül meglenni, az nyugtatja meg a lelkemet. Mint a legtöbb embernek, nekem is ez a legfőbb bevételi forrásom. Nincs is B tervem, mert ez a munkám és az életem. Felelősséget érzek a kollégáimért is, hogyan fognak megélni, ha ez sokáig tart majd. De azért optimisták vagyunk és próbálunk higgadtan gondolkodni. Április 28-án lesz egy telt házas nagykoncertünk a Müpában, ez a Cotton Club Singers 25 éves évfordulójára megrendezett buli lesz. Már novemberben elfogytak rá a jegyek. Reméljük, azt meg tudjuk tartani.”

Szűcs Gabi és swing zenekara (Fotó: Szűcs Gabi)

Szűcs Gabi és swingzenekara (Fotó: Szűcs Gabi)

A koronavírus miatt sokan létbizonytalanságba kerültek

Friss hírek a koronavírusról: 

Source: nlcafe.hu

Comments are closed.